Túraddikt - Úton a természetben

Túraddikt - Úton a természetben

Parádés sziklagerincek és Betyárok nyomában a Murányi-karszthegységben

2019. szeptember 30. - bencicuska

A Murányi-fennsík és környéke igazi csemege a túrázók számára, ha a Felvidék kevésbé ismert vadonjait szeretnénk felfedezni. A hegység belsejének felfedezése igazi egész napos kihívás, de a peremén fekvő Tiszolc környékén több rövidebb útvonalat is végigjárhatunk. Egy kellemes őszi napon a Hradová (Várhegy) és a Zbojská-hágóból elérhető Čertová roklina (Ördög-szakadék) volt túránk célpontja, útba ejtve kitett mészkőgerincet, alpesi rétet, vad szurdokvölgyet.

32_2.jpg

Tovább

Keresztülszeltük a Bélai-havasok mészkővilágát

Nyári kalandok a Tátrában II.

2019. szeptember 22. - bencicuska

A Tátra vonulatát északkeleti irányból lezáró Bélai-havasok 14 kilométeres mészkőgerince napjainkban szigorúan védett természeti terület. Habár egykor számos turistaút hálózta be a hegységet, napjainkban csak egyetlen útvonalon pillanthatunk be a gyephavasok és mészkőszirtek különleges világába - ezt jártuk be egy augusztusi túránkon.

p1390436.JPG

Tovább

Csúcspanorámás villámtúra a Nagy-Morgásra

Nyári kalandok a Tátrában I.

2019. szeptember 11. - bencicuska

A Magas-Tátra déli oldalának legkönnyebben elérhető kétezres csúcsa a Nagy-Morgás (Velká Svistovka), ami a Késmárki-csúcs gerincének végén magasodik a hegység peremén. A csúcsra a Zöld-tavi-katlanra és a Bélai-Tátrára nyíló kilátás miatt érdemes felkapaszkodni. A Tátrában érdemes úgy időzíteni az indulást, hogy a csúcson legyünk már délelőtt, ugyanis a magashegyi viharok nagy része délután következik be. Így történt a túra során is, de a részletekről később…

p1380974.JPG

Tovább

Bastei - Szász-Svájc legnépszerűbb kirándulóhelye

A Cseh-Szász Svájc gyöngyszemei V.

2019. szeptember 04. - bencicuska

18. és 19. századi karcok a homokkőben, az NDK idején napi 50.000 turista, ma pár órás kikapcsolódás Drezda városától nem messze. Az Elba kanyonja fölé magasodó Bastei homokkőformációjának népszerűsége már több mint 300 éve töretlen, így körültekintőnek kell lenni, ha nem tömegben szeretnénk bejárni.

p1360293.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása